Aleksander

Ilość postów: 260
Reputacja: 31
|
RE: Zabawa w zadania
(15-05-2012 09:29 PM)Kępice moje miasto napisał(a): Nie masz uprawnień, aby zobaczyć linki. Zarejestruj się lub Zaloguj aby zobaczyć.to dlaczego ja znalazłem wygraną ???
Ponieważ, grając białymi doprowadziłeś do sytuacji, w której białe tracą wygrane i następuje remis, a następnie czarnymi nie broniłeś się na tyle dobrze, aby ten remis utrzymać i białe znowu odzyskały zwycięską pozycję.
(15-05-2012 11:44 PM)Kępice moje miasto napisał(a): Nie masz uprawnień, aby zobaczyć linki. Zarejestruj się lub Zaloguj aby zobaczyć.Sam jestes remis musi być dobrze i koniec inaczej nie wygrasz tego!
Jeśli nie wierzysz, że po twoich ruchach był na zmianę remis i wygrana to sprawdź, chociażby z byle jakim programem szachowym, grającym na poziomie 2500+. To nie jest samomat, tutaj masz grać białymi na forsowną wygrane, aby przy najlepszej obronie czarne mimo wszystko przegrały. Nie złość się, tylko zastanów się jeszcze raz rozwiązaniem, to jest trudne zadanie, więc nie tak łatwo znaleźć rozwiązanie.  Grzybek wciąż czekam na twoje drugie rozwiązanie, bo pierwsze było trochę za proste, czarne broniły się nie najlepiej jak mogły. Jeśli nikt nie rozwiąże zadania do niedzieli, wrzucę następne
Szachy dopomogły mi w skrystalizowaniu mego charakteru. W szachach bowiem można zostać mistrzem jedynie wówczas, gdy zna się swe błędy i minusy. Podobnie zresztą, jak w życiu codziennym.
|
|
| 16-05-2012 09:09 AM |
|
Kępice moje miasto

Ilość postów: 107
Reputacja: 1
|
RE: Zabawa w zadania
widzialem ten remis siedziałem nad tym godzinę czasu i w końcu chciałem zobaczyć jak wygląda wygrana i czy takie zadania mają czegoś uczyć , ja siedze nad tym dzisiaj od rana i też nic
szybciej ugotuje mi się głowa niż dojde do poziomu 2000 i ELO 1916 NP.....
Mozna za pomocą programu Crafty 20.14 ?? sprawdzic
Zdążyłem przez pewien czas coś zauważyć w mojej grze że bez Książki sie nie.......OBEJDZIE BEZ ANALIZ I SILNIKOW mój poziom gry jest jakiś Ale bez treningu gry pozycyjnej lepszy nie bedzie i musze ci Pierwszy raz w życiu przyznać rację NIESTETY (: ale i tak niezabardzo ciebie lubie 
Aleksander
|
|
| 16-05-2012 03:54 PM |
|