Chamstwo na Kurniku

Odpowiedz 
Chamstwo na Kurniku
Autor Wiadomość
Efcio39
*

Ilość postów: 661
Reputacja: - 24 +
Chamstwo na Kurniku
Gram od niedawna, a już maiłem do czynienia z całym stadem chamów i cwaniaków. Nie wiem, może przyciągam takich typków, bo wiadomo, starszym ludziom łatwiej dokuczyć. Angry

Gra tam parę typów degeneratów:

1. Tacy, co wyzywają.
  2. Niehonorowi dewianci z niską samooceną, którzy po partii wywalają ze stołu.
  3. Osoby, które chcą mój niski ranking ukraść grając silnikiem. Ci też mają niską samoocenę, bo inaczej tego nie wytłumaczę.
  4. Słabi gracze, co w złej pozycji uciekają, aby wrócić na 5 sekund zanim opadnie im czas, licząc na to, że nie będę obserwował stołu.

Czy na kurniku nie powinno być moderacji? Rejestracja powinna być płatna, a ban powinien dotyczyć całego IP.

"Człowiek to pionek na szachownicy, która nie ma dla niego poletek."
"Dyplomacja jest grą w szachy, w której narody dostają mata."

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-09-2010 09:33 PM przez Efcio39.)
27-09-2010 09:33 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
gambit
*

Ilość postów: 453
Reputacja: - 27 +
RE: Chamstwo na Kurniku
Tak to już bywa z kurnikiem. Cała masa normalnych i życzliwych ludzi i grupka debilów, którzy myślą, że w necie anonimowość daje im władzę. Ja się tym nie przejmuję. Stoły samemu zakładam, więc nikt mnie nie wyrzuci, a czat mam wyłączony poprzez oglądanie kto siedzi na stole. Przed grą pisze jedynie symboliczne "Cześć" i gram.
27-09-2010 10:14 PM
Tygrys
Super Moderator

Ilość postów: 497
Reputacja: - 14 +
(27-09-2010 09:33 PM)Efcio39 napisał(a): Nie masz uprawnień, aby zobaczyć linki. Zarejestruj się lub Zaloguj aby zobaczyć.
  1. Tacy, co wyzywają.
  2. Niehonorowi dewianci z niską samooceną, którzy po partii wywalają ze stołu.
  3. Osoby, które chcą mój niski ranking ukraść grając silnikiem. Ci też mają niską samoocenę, bo inaczej tego nie wytłumaczę.
  4. Słabi gracze, co w złej pozycji uciekają, aby wrócić na 5 sekund zanim opadnie im czas, licząc na to, że nie będę obserwował stołu.

Ja bym dodał jeszcze jeden typ:

5. Masochiści, co po przegranej partii nie opuszczają stołu ani nie grają kolejnej partii. Czekają jedynie na kopa, aby ich wyrzucić z szachownicy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-09-2010 08:13 AM przez Tygrys.)
28-09-2010 08:12 AM
Admin
Administrator

Ilość postów: 1,654
Reputacja: - 165 +
Ja się nie przejmuję. Jak ktoś mnie wyzywa to go ignoruje, a jak ktoś krzyczy, że gram programem, to traktuję to jako komplement. Big Grin

"Zdarzają się nieudane zwycięstwa i wielkie przegrane."
Ksawery Tartakower
28-09-2010 01:31 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
yhcazs
*

Ilość postów: 218
Reputacja: - 7 +
Przed chwilą jakiś idiota na gulbitach wyzywał wszystkich, którzy tylko próbowali zwrócić mu uwagę. Wyzywał poprzez ogólny czat, przy szachownicach i poprzez prywatne wiadomości. Że też takim się chce...
10-10-2010 06:39 PM
Efcio39
*

Ilość postów: 661
Reputacja: - 24 +
Na playchess.com jest mniej porywczych osób, za to co chwile ktoś dostaje rózgą po du..e za granie programem. Po co grać online, aby oszukiwać?

"Człowiek to pionek na szachownicy, która nie ma dla niego poletek."
"Dyplomacja jest grą w szachy, w której narody dostają mata."

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2011 01:20 AM przez Efcio39.)
11-05-2011 01:20 AM
ogonnn
*

Ilość postów: 204
Reputacja: - 25 +
No niestety tak jest..
Jest jeszcze jeden rzadszy typ - podstawia krolowke i chce zeby cofnac ruch.
Mozna temu zapobiec poprzez zaznaczenie braku cofania.
Ale i nawet z ta opcja taki typ chce zebym oddal material i wyzywa od najgorszych scierw.
Na literakach zdaje sie to jest duzo bardziej rozpowszechnione,,chamstwo,granie progiem,ucieczki,ja rzadko gram ale moja mama sporo dla relaksu po pracy,i mowi ze bardzo czesto ma nieprzyjemnosci.

Co do moderacji na k. - mysle ze byloby to pomocne.
Jednak wydaje mi sie ze trzeba by zmienic co w skrypcie javy,a to moze spowodowac roznorakie
bledy,wiec nie zanosi sie.
jest opcja ignorowania,czarna lista,narazie to musi wystarczyc.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2011 05:06 AM przez ogonnn.)
11-05-2011 04:51 AM
IMQANT
Moderator

Ilość postów: 180
Reputacja: - 39 +
Mi kiedyś jakiś mieszkaniec UK napisał mniej więcej tak "Ty zasrany polski katoliku"

Admin kurnika jednak już od dłuższego czasu nie reaguje na sugestie użytkowników żeby ukrócić tego typu zachowania, z których ten serwer słynie.
11-05-2011 08:02 AM
Trivet
*

Ilość postów: 108
Reputacja: - 1 +
To mnie ostatnio posadzono o granie progiem na kuraku, po pierwszym ruchu ! ( oczywiscie nigdy nie uzywam progow Smile ) Po czym przeciwnik dodal ze jak ja moge grac progiem to On tez i sobie cos wlaczyl...Smile

Jeżeli twój przeciwnik po przegranej partii twierdzi, że mógł ją wygrać - nie zaprzeczaj.
Rzeczywiście - mógł...
11-05-2011 09:30 AM
gambit
*

Ilość postów: 453
Reputacja: - 27 +
Miałem podobny przypadek, z tym, że to ja włączyłem się do gry, przeciwnik zaczął migać. Powyzywałem go, włączyłem program. Zbiegło się paru gapiów (przeciwnik miał wysoki ranking) i ten, zaczął pisać, że włączył program, bo ja pierwszy zacząłem grać programem. Poleciałem u tych ludzi na czarną listę. Big Grin

Teraz modne są programy typu autoplay, które działają jak bot i posunięcia wykonują za nas! Widziałem nawet na Allegro nicki na sprzedaż, w których ranking był zrobiony botem. Teraz niestety podobnych odkrywców nie ma.
11-05-2011 01:34 PM
Odpowiedz