MP Przedszkolaków 2010

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 6 Głosów - 3.67 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MP Przedszkolaków 2010
Autor Wiadomość
Tygrys
Super Moderator

Ilość postów: 497
Reputacja: - 14 +
MP Przedszkolaków 2010
Jestem ciekawy jak wygląda gra przedszkolaków na szczeblu mistrzostw Polski. Będę miał okazję się przekonać, gdyż 2010-04-23 rozpoczynają się zmagania dzieci w Sielpia Wielka k. Końskich (swoją drogą, jestem ciekawy dlaczego w takim miejscu Dodgy). Będę się starał informować jeżeli wydarzy się coś ciekawego lub jakieś partie mnie olśnią (lub porażą).
LINK DO SERWISU: Nie masz uprawnień, aby zobaczyć linki. Zarejestruj się lub Zaloguj aby zobaczyć.
14-04-2010 10:27 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Trivet
*

Ilość postów: 108
Reputacja: - 1 +
RE: MP Przedszkolaków 2010
Nie jestem pewien ale czy czasem na takie mistrzostwa nie może jechać czasem każdy przedszkolak? Na mistrzostwa wojewódzkie w każdym bądź razie każdy młodzieniaszek przyjechać mógł . Jak byłem na pewnym turnieju , to w tym samym budynku tylko w innej jego części właśnie rozgrywano Mistrzostwa Wojewódzkie Przedszkolaków i wyglądało to tak na pierwszych 2-3 szachownicach rzeczywiście coś grali , ale ogólnie to było to tak . Dzieciaki kopały się pod stołem i nie raz próbowali się oszukać, non stopa podnosili ręce żeby zgłosić coś sędziemu , hałas był większy jak na targowisku Smile Śmiesznie to wyglądało bo sędziowie nie byli w stanie tego ogarnąć. Ogólnie większość partii kończyło się Szewczykiem ;] Ale to w końcu przedszkolaki .
19-04-2010 07:36 PM
Admin
Administrator

Ilość postów: 1,654
Reputacja: - 165 +
Miałem raz zdolnego czterolatka (zresztą jedyny jakiego miałem). Potrafił ograć dzieciaki w wieku 10 lat. Niestety gdzieś mi wyjechał i ślad po nim zaginął. Pewnie w szachy już nie gra.
19-04-2010 08:41 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Efcio39
*

Ilość postów: 661
Reputacja: - 24 +
(19-04-2010 07:36 PM)Trivet napisał(a): Nie masz uprawnień, aby zobaczyć linki. Zarejestruj się lub Zaloguj aby zobaczyć.Nie jestem pewien ale czy czasem na takie mistrzostwa nie może jechać czasem każdy przedszkolak? Na mistrzostwa wojewódzkie w każdym bądź razie każdy młodzieniaszek przyjechać mógł . Jak byłem na pewnym turnieju , to w tym samym budynku tylko w innej jego części właśnie rozgrywano Mistrzostwa Wojewódzkie Przedszkolaków i wyglądało to tak na pierwszych 2-3 szachownicach rzeczywiście coś grali , ale ogólnie to było to tak . Dzieciaki kopały się pod stołem i nie raz próbowali się oszukać, non stopa podnosili ręce żeby zgłosić coś sędziemu , hałas był większy jak na targowisku Smile Śmiesznie to wyglądało bo sędziowie nie byli w stanie tego ogarnąć. Ogólnie większość partii kończyło się Szewczykiem ;] Ale to w końcu przedszkolaki .
Jak zabawa to zabawa. Tongue Pewnie trenerzy zaczęli trening od nauki cwaniactwa, stąd takie zaabsorbowanie sędziów. Szachy uczą walki o swoje racje. Myślę, że to bardzo kształcące dla maluchów.
19-04-2010 11:54 PM
Admin
Administrator

Są już wyniki na stronie. Prezentuję pierwsze trzy miejsca.

Chłopcy:
1. Daniel Sanz Wawer, 9 pkt., klub URSUS
2. Paweł Teclaf, 7,5 pkt., KKS Ormuzd Kartuzy
3. Wojciech Golenia, 7 pkt., MKS MOS Wieliczka

Dziewczynki:
1. Marta Mucha, 8 pkt., UKS przy SP 8 Chrzanów
2. Katarzyna Gębal, 7 pkt., Przedszkole 12 Mysłowice
3. Edyta Wysocka, 7 pkt., KSz. Javena Hańcza Suwałki

"Zdarzają się nieudane zwycięstwa i wielkie przegrane."
Ksawery Tartakower
27-04-2010 01:50 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Efcio39
*

Znajdziesz jakieś partie? Big Grin

"Człowiek to pionek na szachownicy, która nie ma dla niego poletek."
"Dyplomacja jest grą w szachy, w której narody dostają mata."

27-04-2010 02:34 PM
Trivet
*

Ilość postów: 108
Reputacja: - 1 +
Oni tam nie umieją jeszcze pisać Smile Może wykombinuję w piątek jakieś fotki z tego .

Jeżeli twój przeciwnik po przegranej partii twierdzi, że mógł ją wygrać - nie zaprzeczaj.
Rzeczywiście - mógł...
27-04-2010 02:41 PM
Efcio39
*

No nie pomyślałem o tym. Big Grin

"Człowiek to pionek na szachownicy, która nie ma dla niego poletek."
"Dyplomacja jest grą w szachy, w której narody dostają mata."

27-04-2010 02:46 PM
IMQANT
Moderator

Ilość postów: 180
Reputacja: - 39 +
Byłem w tym roki w Sielpi z synem, impreza dla dzieciaków fajna, wesołe miasteczko plac zabaw, nagrody rzeczowe dla każdego uczestnika. Jeśli chodzi o udział to nie ma żadnych eliminacji do zawodów mogą zgłaszać dzieci zarówno kluby jak i rodzice. Przez pierwsze dwa dni MP przedszkolaków do lat 7 a potem przez trzy następne do lat 8. Mistrz Polski przedszkolaków zdobył 100% punktów, grał z siłą dobrej trójki. W kolejnej grupie wiekowej już jednak nie miał szans był chyba gdzieś w połowie tabeli.
Oczywiście jak to w tego typu turniejach nie obyło się bez łez przy szachownicySad
10-05-2011 08:50 AM
Admin
Administrator

Szkoda, że nie ma żadnych partii. Mógłbym porównać.

"Zdarzają się nieudane zwycięstwa i wielkie przegrane."
Ksawery Tartakower
10-05-2011 07:56 PM
Odpowiedz