Blog postępów Tamarasa

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 15 Głosów - 3.13 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blog postępów Tamarasa
Autor Wiadomość
gambit
*

Ilość postów: 453
Reputacja: - 27 +
RE: Blog postępów Tamarasa
Dokładnie. Ciężkiej pracy. Dla przeciętnego amatora, który nie wykazuje parcia na szybkie postępy, okres ten trwa około 5 lat.
07-07-2011 06:48 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Tamaras
*

Ilość postów: 85
Reputacja: - 7 +
Wyjeżdżam na obóz za granicę. Pozdrawiam i mam nadzieję, że jak wrócę, to forum będzie nadal istnieć. Wink
07-07-2011 07:04 AM
Kongo
*

Ilość postów: 153
Reputacja: - 15 +
Powodzenia i miłego wypoczynku/pracy!
08-07-2011 05:06 PM
DEMON_SZYBKOSCI
*

Ilość postów: 86
Reputacja: - 16 +
(05-07-2011 01:15 AM)Tamaras napisał(a): Nie masz uprawnień, aby zobaczyć linki. Zarejestruj się lub Zaloguj aby zobaczyć.Za dużo filozofii w Twoich wypowiedziach Demonie. Praktyka działa większe cuda. Smile Poznałem paru zawodników i wypytałem o ich postępy. Pierwsza kategoria to około 3 lat ciężkiej pracy. Smile
To ja poznałem około kilkadziesiąt osób i jakoś nie było filozofii, tylko zdecydowana większość albo "powoli szła", albo zatrzymywała się na 2 lub 1 kategorii. Nieliczni z tej grupy przebili się na poziom 1+, KM czy FM. Tak więc moje filozofowanie (jak to fajnie nazywasz) oparte jest po prostu na obserwacji. A jeśli ktoś jest w stanie od zera dojść do KM w rok, 2 czy 5 to wspaniale. Z moich obserwacji i doświadczeń wynika jednak całkiem co innego. I to właśnie mówię. Tylko tyle i aż tyle.

PS. Oczywiście wszystko zależy od podejścia, pracowitości, talentu i innych bajerów. Nikt z w/w grupy o której mówię nie był w stanie ciężko, wytrwale (a zwłaszcza systematycznie) pracować. Być może to był główny powód tego, że wszyscy doszli (po wieluuuu latach) tam, gdzie inni dochodzą (od zera) w ciągu 2-3 lat.

Zapraszam na bloga: Nie masz uprawnień, aby zobaczyć linki. Zarejestruj się lub Zaloguj aby zobaczyć.
Zapraszam na stronę z książkami szachowymi: Nie masz uprawnień, aby zobaczyć linki. Zarejestruj się lub Zaloguj aby zobaczyć.
09-07-2011 04:00 AM
Tamaras
*

Cieszę się, że ktoś przypomniał mi o tym temacie. Czas do szkoły i mam nadzieję, że znajdę sporo czasu na szachy.
05-09-2011 11:14 PM
Tamaras
*

Ja staram się grać jak najwięcej i troszeczkę analizować partie z książek. Problem mam ten, że po lekcjach chodzę na angielski oraz do szkoły muzycznej. Na szachy znajduję około 3-4h w tygodniu, głównie w weekendy.
28-09-2011 08:20 PM
Kongo
*

Ilość postów: 153
Reputacja: - 15 +
A jakie postępy? Widzisz różnicę w grze?
30-09-2011 01:29 PM
Tamaras
*

(08-05-2011 08:46 PM)Grzybek napisał(a): Nie masz uprawnień, aby zobaczyć linki. Zarejestruj się lub Zaloguj aby zobaczyć.Trenuj ostro. Będzie dobrze. Za rok pochwalisz się co najmniej III kategorią.
No i stało się! Związek zatwierdził mi III kategorię, którą zdobyłem podczas ferii na turnieju u mnie w miejscowości. Zdobyłem 5,5 oczka w 7 partiach i na styk się zmieściłem. Big Grin Postępy więc są!
02-03-2012 04:48 PM
Romus
Super Moderator

Ilość postów: 1,054
Reputacja: - 117 +
Brawo! Brawo! Brawo! Smile
02-03-2012 04:53 PM
Żaba
*

Ilość postów: 188
Reputacja: - 36 +
Brawo! Brawo! Jesteś dobrym przykładem, ze pracując przez pół roku można od zera dojść do III. Masz jednak 16-17 lat, więc masz łatwiej niż przeciętny siedmiolatek. Big Grin Pracuj dalej, a za jakiś czas będzie II.

amicus certus in re incerta cernitur
02-03-2012 05:05 PM
Odpowiedz 

Skocz do: