Rybka wielkim przekrętem???

Odpowiedz 
Autor Wiadomość
IMQANT
Moderator

Ilość postów: 180
Reputacja: - 39 +
28.06. 011 roku ICGA (Międzynarodowe Stowarzyszenie Gier Komputerowych) wydało sensacyjne oświadczenie, które potwierdza wcześniejsze spekulacje. Zespół kilkunastu ekspertów-programistów uznał bezdyskusyjnie ,że kod Rybki został skopiowany z programów Fruit i Crafty. Program pozbawiono wszelkich tytułów mistrzowskich oraz nakazano Rajlichowi zwrócić nagrody pieniężne. Jako dowód przedstawiono dokładne porównanie i analizę kodów Rybka- Fruit i Rybka-Crafty, dokumenty te są udostępnione na stronie Nie masz uprawnień, aby zobaczyć linki. Zarejestruj się lub Zaloguj aby zobaczyć.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-10-2011 11:21 PM przez IMQANT.)
02-07-2011 11:52 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Aleksander
*

Ilość postów: 265
Reputacja: - 31 +
RE: RYBKA WIELKIM PRZEKRĘTEM !!!
Niewiarygodne! Rybka była najlepszym (podobno) programem na świecie, chociaż słyszałem historię, że miała jakieś braki i nie mogła poradzić sobie z prostymi wygranami, między innymi z Nakamurą, mając 2 jakości więcej. Wczoraj mój kolega, mówił mi, że przymierza się do kupna tego programu szachowego, lecz teraz spotka go niemiła niespodzianka! Tongue Poradziłem mu darmowe programy które są w fazie badań, co jak się okazuje, grają jak profesjonalne programy na wysokim poziomie (Robbolito, Stockfish, Fire, Houdini, GM). Ciekawe czy ta decyzja jest już zatwierdzona.

PS. Czy używanie przez różne programy szachowe bazy danych ChessBase, którą posiada, np. Fritz jest dozwolone? Zapewne tak, bo to spis jedynie miliona partii, a nie stworzony system myślenia silnika.

Szachy dopomogły mi w skrystalizowaniu mego charakteru. W szachach bowiem można zostać mistrzem jedynie wówczas, gdy zna się swe błędy i minusy. Podobnie zresztą, jak w życiu codziennym.
03-07-2011 08:29 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
IMQANT
Moderator

Fritz , Rybka ,Hiarcs, Schredder, Junior to silniki ze stajni Chessbase a więc mogą korzystać ze wspólnych elementów.
03-07-2011 09:00 PM
gambit
*

Ilość postów: 455
Reputacja: - 27 +
Jestem w szoku. Big Grin Poza kilkoma nagrodami, to kasy zarobionej na silniku im nikt już nie odbierze. Dobrze, że Houidini jest silniejszy od Śledzia. Big Grin
04-07-2011 01:30 AM
IMQANT
Moderator

Jeszcze nic nie wiadomo jeśli autorzy Fruita i Crafty wniosą oskarżenie o plagiat to może być różnie
04-07-2011 10:26 PM
Aleksander
*

Ilość postów: 265
Reputacja: - 31 +
Czy to oznacza, że Rybka zostanie w najbliższym czasie wycofana z produkcji? oraz Czy już wyprodukowane płyty z programem zostaną usunięte za sklepu? Ciekawi mnie też co się z nimi zrobi, do spalenia, na wysypisko? Tongue

Szachy dopomogły mi w skrystalizowaniu mego charakteru. W szachach bowiem można zostać mistrzem jedynie wówczas, gdy zna się swe błędy i minusy. Podobnie zresztą, jak w życiu codziennym.
04-07-2011 10:48 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
lotr
*

Ilość postów: 24
Reputacja: - 7 +
Ja bym nie nazwał tego przekrętem, a jedynie chamstwem. W ogóle to jakie niezbite dowody posiadają, aby banować Rybkę?
05-07-2011 01:34 AM
Kongo
*

Ilość postów: 153
Reputacja: - 15 +
Jakieś dowody są w PDFach na dole tego artykułu. Mógłbyś IMQANT to jednak streścić?
05-07-2011 02:16 AM
Grzybek
*

Ilość postów: 216
Reputacja: - 12 +
Jestem ciekawy, co na to wszystko żona?!
05-07-2011 12:38 PM
Admin
Administrator

Ilość postów: 1,654
Reputacja: - 165 +
RE: Rybka wielkim przekrętem!!!!
No to potwierdziły się wcześniejsze spekulacje. Masakra z tym. Wstyd na całej linii.

"Zdarzają się nieudane zwycięstwa i wielkie przegrane."
Ksawery Tartakower
05-07-2011 01:29 PM
Odpowiedz