Ocena wątku:
- 16 Głosów - 4.13 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Romu$ - Dzienniczek
|
| Autor |
Wiadomość |
Kępice moje miasto
Ilość postów: 108
|
RE: Romu$ - Dzienniczek
Zawsze Możesz spróbować czarnymi obronę Caro - Cann 1. e4 c6 2 d4 d5 3.e5Karpow grywał ten debiut czarnymi swoich czasów
Czy też e4 e6 nie pamietam nazwy tego debiutu ale czarnymi zawsze dobrze mi sie grało po odpowiedzi e6
|
|
| 20-10-2011 01:27 AM |
|
DEMON_SZYBKOSCI

Ilość postów: 86
Reputacja: 16
|
RE: Romu$ - Dzienniczek
Romuś, a nie obawiasz się, że grając boczniaki dojdziesz do pewnego poziomu (2000-2100?), a potem będziesz musiał ZNOWU od nowa budować solidny (i przyszłościowy) repertuar debiutowy? Wszak wielu zawodników nie grywa boczniaków, bo zwykle uchodzą za (dużo) słabsze niż te "solid lines"  .
Nie chcę cie straszyć, ale jeśli nie będziesz po każdym ruchu liczył wariantów, tylko opierał grę wyłącznie na ogólnych ocenach... to może być tak, że będą cię ogrywali przeciwnicy, którzy są znacznie słabsi w zrozumieniu gry (od ciebie), a lepsi jedynie w liczeniu wariantów. Nie obawiasz się tego?!
Zapraszam na bloga: Nie masz uprawnień, aby zobaczyć linki. Zarejestruj się lub Zaloguj aby zobaczyć.
Zapraszam na stronę z książkami szachowymi: Nie masz uprawnień, aby zobaczyć linki. Zarejestruj się lub Zaloguj aby zobaczyć.
|
|
| 20-10-2011 03:34 AM |
|