|
Jakie turnieje najchętniej grywacie?
|
| Autor |
Wiadomość |
DEMON_SZYBKOSCI

Ilość postów: 86
Reputacja: 16
|
RE: Jakie turnieje najchętniej grywacie?
Zależy od tego czy w realu czy na necie  .
Jeśli na necie to preferuje 45+45 jako sposób na maksymalne zmęczenie siebie (niekiedy 60+10 albo 60+30)  . Natomiast jak gram ze znajomymi to zwykle 30+30 albo 15+15, a jak chcę się wyżyć i trochę darmowej adrenaliny to grywam na 3 lub 5 minut. Jednak to ostatnie tempo traktuję jako forma odprężenia, sprawdzenia nowych pomysłów i tego, które elementy są dla mnie "tabula rasa".
Natomiast partii powyżej 1,5g na zawodnika nie grywam praktycznie w ogóle: po prostu to już zbyt długie tempo jak dla mnie. Na takim to jedynie w realu mógłbym pokimać nieco  .
PS. Ogromnie wciąga mnie granie w lidze szachowej (tempem 45+45; 2-3 partie tygodniowo), więc kolejny sezon nie odpuszczę  . Zwłaszcza, że towarzystwo jest naprawdę fajne, a przy okazji można się nieźle spocić. Przynajmniej ja dostaję regularne lanie... co mnie cieszy, bo wiem, że jeszcze dużo przede mną do poznania i zrozumienia
Zapraszam na bloga: Nie masz uprawnień, aby zobaczyć linki. Zarejestruj się lub Zaloguj aby zobaczyć.
Zapraszam na stronę z książkami szachowymi: Nie masz uprawnień, aby zobaczyć linki. Zarejestruj się lub Zaloguj aby zobaczyć.
|
|
| 09-07-2011 04:34 AM |
|
Kępice moje miasto
Ilość postów: 108
|
RE: Jakie turnieje najchętniej grywacie?
P-15 standardowe i najlepsze moim zdaniem
|
|
| 11-10-2011 12:12 AM |
|