Czy gry komputerowe psują karierę szachistów?

Odpowiedz 
Czy gry komputerowe psują karierę szachistów?
Autor Wiadomość
rutra
*

Ilość postów: 289
Reputacja: - 29 +
RE: Czy gry komputerowe psują karierę szachistów?
A to chyba, że mówimy o takich grach gdzie są ograniczenia wiekowe. Jednak te gry to jest odmóżdżanie!!!

"1h szachów = 3h matematyki"
08-12-2011 10:40 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Romus
Super Moderator

Ilość postów: 1,062
Reputacja: - 117 +
Ja nie twierdze, że gry nie odmóżdżają!! Pograć można Tongue Takie hobby. Wink Zresztą obecny rynek gier bardzo się zmienił i gier nie tworzy się już pod dzieci, tylko pod dorosłych (pokolenie lat 80) Wink Wprawdzie dorośli się tego wstydzą, ale taka jest prawda Tongue Wina odmóżdżania dzieci leży po stronie rodziców. Rodzice żeby się nie martwić o dziecko sadzają je przed komputerem i wiedzą, że to jest "grzeczne" dziecko. Wink Takie dziecko nie nabroi, nie napsoci, nic sobie nie złamie bawiąc się na podwórku. Sam miałem rozcięte czoło (dostałem kamieniem z 20m). Sam też kilka razy byłem na czarnej liście sąsiadów za uszkodzenie ich pupili. Gdybym siedział przed komputerem to nic takiego by się nie stało. Tongue
09-12-2011 01:14 AM
ogonnn
*

Ilość postów: 207
Reputacja: - 26 +
A jeszcze lepiej to nie grac w nic bo to nic nie daje. Za to wszystkim mlodszym ludziom co znam mowie zeby uczyc sie pilnie zeby dostac dobra robote i przede wszystkim miec cos w glowie! Wielu ludzi olewa szkole, na rzecz gier, itp. nawet z mojego rocznika i teraz jak maja po 20-kilka lat tego zaluja. I sport! Za mala uwage stawia sie na wychowanie fizyczne,jednak to mozna nadrobic latwiej niz braki w wyksztalceniu...
Wiekszym problemem w Polsce i napewno na swiecie jest telewizja. Zdaje mi sie uzaleznia bardziej niz te wszystkie gry razem wziete.

09-12-2011 07:34 PM
rutra
*

Ilość postów: 289
Reputacja: - 29 +
Nie no wszystkich gier... nie przesadzajmy, bo ludzie przestaną w szachy grać. Oczywiście jakie dziecko grzeczne w domu przy komputerze, ale dlaczego to się przekłada negatywnie na zachowanie w szkole...

Problem z W-Fem jest taki, że za małe sale na taką liczbe osób. Jak powiedzmy 3 klasy mają W-F na sali to trzeba upchać te 60-90 osób. Powinny być grupy po 10-15 osób i w tych grupach W-F. Jedna (duża) sala na 2 grupy. Niestety to kosztuje, a mamy kryzys, znaczy jesteśmy zieloną wyspą, ale POlityka jest taka, że się wmawia ludziom iż trzeba podnosić ceny gdzie POpadnie, bo jest kryzys. Kolejny problem to zwolnienia. To powinno być tak, że tylko lekarz sportowy powinien wydawać zwolnienia z ćwiczeń, a nie pójdzie się do lekarza rodzinnego i już zwolnienie na miesiąc, bo uczniowi nie chce się ćwiczyć.

"1h szachów = 3h matematyki"
10-12-2011 05:20 PM
ogonnn
*

Ilość postów: 207
Reputacja: - 26 +
Absolutnie nie mowie ze wszystkie gry, ale lepiej poczytac jakas ciekawa ksiazke albo obejrzec discovery niz siedziec 15 godzin przy kompie mlocac w jakas strzelanke.

10-12-2011 08:08 PM
Grzybek
*

Ilość postów: 216
Reputacja: - 12 +
Ciekawy artykuł na wp: Nie masz uprawnień, aby zobaczyć linki. Zarejestruj się lub Zaloguj aby zobaczyć.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2011 11:36 PM przez Grzybek.)
11-12-2011 11:36 PM
Żaba
*

Ilość postów: 188
Reputacja: - 36 +
To już przykłady chorób psychicznych i uzależnień.

amicus certus in re incerta cernitur
18-12-2011 05:14 PM
Odpowiedz