|
Wasze największe sukcesy turniejowe.
|
| Autor |
Wiadomość |
rutra

Ilość postów: 289
Reputacja: 29
|
RE: Wasze największe sukcesy turniejowe.
Do moich sukcesów jeszcze bym dopisał na ostatnim turnieju V miejsce w grupie (chłopcy '91-'93) na turnieju P'15, wprawdzie 5/7, ale np. kolege, który był IV ogrywam w większości, na kurniku zagraliśmy bodajże 16 partii i 10 wygrałem, ale miał 0,5pkt więcej. No cóż tak to jest jak się dostaje za przeciwników dwójki i jedynki, ale swoją drogą jestem zadowolony i ranking uzyskany powyżej 1600. Oby tak dalej, a zauważyłem, że lepiej mi się grał dłuższe partie niż te P'15.
A tak odnośnie tych mistrzostw świata forumowych  możnaby było zorganizować np. turniej tempem powiedzmy P'60 i zawodnicy umawaliby się na partie powiedzmy 1 partia na 2 tygodnie (turniej na jakimś serwerze np. FICS). Tylko czy by byli chętni...? Osobiście biorę udział w podobnym turnieju (tempo P'60+10) no i muszę przyznać, że dobrze jest zagrać czasem takie długie partie z lepszymi przeciwnikami, którzy łatwiej wychwycą moje błędy (niedawno miałem wyrównaną partie do 46. posunięcia z I+ elo 1985, niestety jeden błąd przy wymianie wieży w wieżówce przesądził o porażce, a później jak ustawiłem taką końcówke w programie to okazało się, że była remisowa sytuacja).
"1h szachów = 3h matematyki"
|
|
| 22-07-2010 09:54 AM |
|
diagramy
Ilość postów: 82
|
Sukcesy--Ukladalem zadanie 6 miesiecy i dostalo 3 nagrode w The Problemist 1997 roku.
Nie bede tu tego zadania prezentowal.. bo to nie ten dzial.
Zadanie > seryjny mat pomocniczy w 20 posunieciach /blizniak czyli dwa zadania w jednym diagramie.
ABy ulozyc to zadanie narysowalem okolo 100 diagramow szachowych dlugopisem( nie mialem komputera i diagramow takich jak dzis dysponujemy prawie wszyscy.)
Sukcesow na szachownicy nie mialem , poniewaz nigdy nie zabiegalem o nich.
Wygralem z kilkoma mistrzami (7 czy 9)
----------
Sukcesem jest to ze pewno widzialem 500 tysiecy zadan szachowych z tego moze 5 procent rozwiazalem to i tak jest duzo 25 tysiecy.moze wiecej.
Porazki mam takie ze w Polsce jest malo trenerow szachowych , albo mozna powiedziec jest ich tyle co kot naplakal.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2010 02:55 PM przez diagramy.)
|
|
| 22-07-2010 02:50 PM |
|
Kępice moje miasto
Ilość postów: 108
|
moim małym sukcesem zakończyły sie turnieje w MIASTKU P -15 02.05.2010 zająłem pierwsze miejsce na 19 zawodników 5 partii wygrywając i 4 remisując , zdobyłem 7 pkt z 9 oraz partia na turnieju w SZCZECINKU 19.06.11 Z kandydatem na mistrza zakończona remisem dla mnie to jest sukces dużego kalibru tym bardziej że sam nie posiadam kategorii
|
|
| 11-10-2011 12:32 AM |
|