Wasze największe sukcesy turniejowe.

Odpowiedz 
Wasze największe sukcesy turniejowe.
Autor Wiadomość
rutra
*

Ilość postów: 289
Reputacja: - 29 +
RE: Wasze największe sukcesy turniejowe.
Do moich sukcesów jeszcze bym dopisał na ostatnim turnieju V miejsce w grupie (chłopcy '91-'93) na turnieju P'15, wprawdzie 5/7, ale np. kolege, który był IV ogrywam w większości, na kurniku zagraliśmy bodajże 16 partii i 10 wygrałem, ale miał 0,5pkt więcej. No cóż tak to jest jak się dostaje za przeciwników dwójki i jedynki, ale swoją drogą jestem zadowolony i ranking uzyskany powyżej 1600. Oby tak dalej, a zauważyłem, że lepiej mi się grał dłuższe partie niż te P'15.

A tak odnośnie tych mistrzostw świata forumowych Big Grin możnaby było zorganizować np. turniej tempem powiedzmy P'60 i zawodnicy umawaliby się na partie powiedzmy 1 partia na 2 tygodnie (turniej na jakimś serwerze np. FICS). Tylko czy by byli chętni...? Osobiście biorę udział w podobnym turnieju (tempo P'60+10) no i muszę przyznać, że dobrze jest zagrać czasem takie długie partie z lepszymi przeciwnikami, którzy łatwiej wychwycą moje błędy (niedawno miałem wyrównaną partie do 46. posunięcia z I+ elo 1985, niestety jeden błąd przy wymianie wieży w wieżówce przesądził o porażce, a później jak ustawiłem taką końcówke w programie to okazało się, że była remisowa sytuacja).

"1h szachów = 3h matematyki"
22-07-2010 09:54 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Admin
Administrator

Ilość postów: 1,654
Reputacja: - 165 +
Ja mogę w Słupsku zorganizować wam turniej Live.

"Zdarzają się nieudane zwycięstwa i wielkie przegrane."
Ksawery Tartakower
22-07-2010 12:18 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
diagramy

Ilość postów: 82
Sukcesy--Ukladalem zadanie 6 miesiecy i dostalo 3 nagrode w The Problemist 1997 roku.
Nie bede tu tego zadania prezentowal.. bo to nie ten dzial.
Zadanie > seryjny mat pomocniczy w 20 posunieciach /blizniak czyli dwa zadania w jednym diagramie.
ABy ulozyc to zadanie narysowalem okolo 100 diagramow szachowych dlugopisem( nie mialem komputera i diagramow takich jak dzis dysponujemy prawie wszyscy.)
Sukcesow na szachownicy nie mialem , poniewaz nigdy nie zabiegalem o nich.
Wygralem z kilkoma mistrzami (7 czy 9)
----------
Sukcesem jest to ze pewno widzialem 500 tysiecy zadan szachowych z tego moze 5 procent rozwiazalem to i tak jest duzo 25 tysiecy.moze wiecej.
Porazki mam takie ze w Polsce jest malo trenerow szachowych , albo mozna powiedziec jest ich tyle co kot naplakal.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2010 02:55 PM przez diagramy.)
22-07-2010 02:50 PM
Efcio39
*

Ilość postów: 661
Reputacja: - 24 +
(22-07-2010 02:50 PM)diagramy napisał(a): Nie masz uprawnień, aby zobaczyć linki. Zarejestruj się lub Zaloguj aby zobaczyć.Porazki mam takie ze w Polsce jest malo trenerow szachowych , albo mozna powiedziec jest ich tyle co kot naplakal.

Nie kumam. Co mają Twoje porażki do małej ilości trenerów?

"Człowiek to pionek na szachownicy, która nie ma dla niego poletek."
"Dyplomacja jest grą w szachy, w której narody dostają mata."

23-07-2010 02:14 AM
Kępice moje miasto

Ilość postów: 108
moim małym sukcesem zakończyły sie turnieje w MIASTKU P -15 02.05.2010 zająłem pierwsze miejsce na 19 zawodników 5 partii wygrywając i 4 remisując , zdobyłem 7 pkt z 9 oraz partia na turnieju w SZCZECINKU 19.06.11 Z kandydatem na mistrza zakończona remisem dla mnie to jest sukces dużego kalibru tym bardziej że sam nie posiadam kategorii
11-10-2011 12:32 AM
IMQANT
Moderator

Ilość postów: 180
Reputacja: - 39 +
(22-07-2010 02:50 PM)diagramy napisał(a): Nie masz uprawnień, aby zobaczyć linki. Zarejestruj się lub Zaloguj aby zobaczyć.Sukcesy--Ukladalem zadanie 6 miesiecy i dostalo 3 nagrode w The Problemist 1997 roku.
Nie bede tu tego zadania prezentowal.. bo to nie ten dzial.
Zadanie > seryjny mat pomocniczy w 20 posunieciach /blizniak czyli dwa zadania w jednym diagramie.
ABy ulozyc to zadanie narysowalem okolo 100 diagramow szachowych dlugopisem( nie mialem komputera i diagramow takich jak dzis dysponujemy prawie wszyscy.)
Sukcesow na szachownicy nie mialem , poniewaz nigdy nie zabiegalem o nich.
Wygralem z kilkoma mistrzami (7 czy 9)
----------
Sukcesem jest to ze pewno widzialem 500 tysiecy zadan szachowych z tego moze 5 procent rozwiazalem to i tak jest duzo 25 tysiecy.moze wiecej.
Porazki mam takie ze w Polsce jest malo trenerow szachowych , albo mozna powiedziec jest ich tyle co kot naplakal.

(23-07-2010 02:14 AM)Efcio39 napisał(a): Nie masz uprawnień, aby zobaczyć linki. Zarejestruj się lub Zaloguj aby zobaczyć.
(22-07-2010 02:50 PM)diagramy napisał(a): Nie masz uprawnień, aby zobaczyć linki. Zarejestruj się lub Zaloguj aby zobaczyć.Porazki mam takie ze w Polsce jest malo trenerow szachowych , albo mozna powiedziec jest ich tyle co kot naplakal.

Nie kumam. Co mają Twoje porażki do małej ilości trenerów?

O ile się nie mylę autorem postu jest słynny Władek, popularyzator solvingu,działacz szachowy i gorący zwolennik nauczania i reklamowania szachów po przez pokazywanie diagramów. A jeśli chodzi o polszczyznę to trochę się gubi w formułowaniu zdań bo dość długo przebywał w USA i pewnie nieco zapomniał jak się pisze po naszemu Shy
11-10-2011 01:43 PM
Tygrys
Super Moderator

Ilość postów: 499
Reputacja: - 13 +
Władka już nie ma. Dostał bana, a nowego konta chyba założyć nie umie. Całe szczęście...
11-10-2011 01:48 PM
DEMON_SZYBKOSCI
*

Ilość postów: 86
Reputacja: - 16 +
Moim największym sukcesem - o ile tak to można nazwać, był (bodajże w 2006 jeśli db pamiętam), awans z drużyną z V do IV ligi szachowej.
Indywidualnie zaś najlepszy wynik (100%) w w/w imprezie oraz "czysty wynik" w grupie dzieci w 1998 roku (11/11 czyli 100% wynik). Do tego raz wygrałem mistrzostwa mojego miasta.

Wszystko to jednak typowo amatorskie osiągnięcia, więc osobiście dla mnie największy sukces to fakt, że zdobyłem 2 kategorię i rozegrałem kilkanaście turniejów długich i kilkadziesiąt krótkich (w ciągu 12 lat jak grałem w realu).

Zapraszam na bloga: Nie masz uprawnień, aby zobaczyć linki. Zarejestruj się lub Zaloguj aby zobaczyć.
Zapraszam na stronę z książkami szachowymi: Nie masz uprawnień, aby zobaczyć linki. Zarejestruj się lub Zaloguj aby zobaczyć.
15-10-2011 03:14 AM
Odpowiedz